jejak fakir hariraya

Team Unit Ehsan Pulau Pinang 2010

Team Unit Ehsan Pulau Pinang 2010

Apr 9, 2019

Pertubuhan Unit Ehsan Pulau Pinang menziarah serta memberi sumbangan kepada keluarga yang tidak mempunyai tempat tinggal


Pertubuhan unit Ehsan Pulau Pinang malam ni menghulurkan bantuan kepada keluarga En Rohaimi,  isteri dan anak anak.  Kisah sedih mereka bermula apabila isteri beliau jatuh sakit dan tak mampu bangun sejak Oct 2018 hingga memaksa suami untuk berhenti kerja di Quensbay dan menjaga sepenuh masa isteri.

Mereka terpaksa keluar dari rumah di Halaman Kenanga
 sebab kontrak penyewaan tamat,  mereka berpindah ke Relau menyewa rumah sewa baru,  deposit keseluruhan RM2000, selepas perbincangan tuan rumah bersetuju untuk ambil RM1200 dan baki dalam tempoh sebulan berserta sebulan sewa. Selepas cukup sebulan dia datang menuntut bayaran, bayaran yang telah dijelaskan RM2400. Deposit dan sewa setengah bulan telah dijelaskan. kerana masalah kesihatan isteri beliau minta tempoh 5 hari untuk jelaskan baki RM400 sewa sebulan. Mungkin memang sudah dirancang tuan rumah tak mau berbincang dan mengarahkan mereka keluar tanpa sempat mengambil peralatan rumah. Hanya pakaian serta dokumen penting sempat dikeluarkan sebelum tuan umah tukar kunci rumah tersebut.

Atas keperihatinan Guru Besar Sek Sg Nibung yang telah membenarkan mereka untuk bermalam di surau sekolah.

Bagi sesiapa yang ingin menghulurkan bantuan boleh la menyalurkan sumbangan anda ke akaun Maybank  En Rohaimi 157054794929 

En Rohaimi sekarang menjalankan perniagaan di ropewalk menjual peralatan secondhand dan buat sementara waktu mereka sekeluarga sekarang tinggal di dewan JKKK Sungai Nibung Pantai.

Pertubuhan Unit Ehsan juga telah memberi bantuan tunai, makanan segera,  makan malam dan khidmat gunting rambut kepada anak anak yg terlibat.

Terima kasih diucapkan kepada JKM Pulau Pinang, Pejabat Ahli Parlimen Bayan Baru, Pejabat Adun Pantai Jerejak, MPKK Sungai Nibung Pantai, Team Unit Ehsan Pulau Pinang ,Guru Besar Sek Sg Nibung dan semua yang membantu.No comments:

Related Posts with Thumbnails